Bransjer vi jobber i

 • Butikker, hoteller og restauranter

  Bransjetilpassede løsninger for service- og handelsnæringen med fokus på lønnskostander og effektiv planlegging.

 • Industri og håndtverksbedrifter

  Bransjetilpassede løsninger for industri- og håndverksbedrifter med fokus på effektivitet og fakturering.

 • Kontorvirksomhet

  Bransjetilpassede løsninger for kontorvirksomhet med fokus på tilstedeværelse, fleksitid og enkel registrering.

 • Byggeplassen

  Unik løsning med egen byggekortleser som kan plasseres hvor som helst og fange tid på dine prosjekter.

Stempling

Daglig leder Marius Larsen og medarbeider Sophie Sveaass Framholt hos bergensrestauranten Sumo har benyttet Tidsbanken i flere år. Begge mener systemet er svært enkelt og effektivt i bruk. Foto: Geir Dahle

Slik unngår de bøter

- av Geir Dale

Da kravet om personallister kom i år hadde restauranten Sumo i Bergen for lengst byttet ut manuelle lister og papirprotokoller med Tidsbankens nettbaserte stemplingsur. – De ansatte stempler kun inn og ut, resten tar Tidsbanken seg av, sier daglig leder Marius Larsen.

For å få bukt med svart arbeid og sosial dumping påla skattemyndighetene fra 1. januar i år alle landets serveringssteder å føre oversikt over hvem av de ansatte som til enhver tid er på jobb. Det nye kravet i bokføringsloven om løpende registrering av personell i arbeid gjelder også frisører og skjønnhetspleiere, samt bilverksteder og bilpleiebransjen.

Stempling

Sophie og Marius ved Sumo har full kontroll på listene. Tidsbanken hjelper restauranten med ajourhold av den lovpålagte personallisten. Foto: Geir Dahle

Unnasluntrere trues med bøter

Skatteetaten har alt varslet kontroller i de berørte bransjene, og har dessuten gjort det klart at det vil vanke sviende bøter i titusenkronersklassen for dem som ikke har dokumentasjonen i orden.

Sumo-sjef Marius Larsen har imidlertid lite å frykte. Restauranten han driver har alt brukt det elektroniske stemplingssystemet i flere år, og Larsen mener Tidsbanken er en god og lønnsom investering, ikke minst når det gjelder tidsbruk.

Prøv Tidsbankens kalkulator og få en pekepinn på hvor lønnsom din investering i Tidsbanken kan bli.

Stempling

Personalistene gir en oversikt over hvem av de ansatte som til enhver tid er på jobb. Det nye kravet i bokføringsloven om løpende registrering av personell i arbeid gjelder alle landets serveringssteder, frisører og skjønnhetspleiere, samt bilverksteder og bilpleiebransjen.

Ble kvitt tidstyv, fikk bedre oversikt

– Å føre slike lister manuelt stjeler mye tid. Dessuten er det er tungvint, med mye vedlikehold og dobbeltarbeid. Etter at vi tok i bruk Tidsbanken går listeføringen bokstavelig talt av seg selv, sier Larsen, som også er daglig leder for utestedene Metro og Brukbar.

På alle de tre stedene registrerer de ansatte seg når de kommer på jobb, og logger ut når de er ferdige på vakt. Utfra tidsregistreringen generer Tidsbanken både personallister og timelister. I tillegg setter systemet opp vaktlister.

– Tidsbanken har gitt oss vesentlig bedre internkontroll og en god totaloversikt. Dessuten setter de ansatte pris å kunne sjekke vaktlistene og foreta bytter. Det er egentlig en vinn-vinn-vinn-situasjon - for ledelsen, økonomien og medarbeiderne, mener Larsen, som har Tidsbanken knyttet direkte opp mot bedriftens lønnssystem.

Stempling

Gründerne Martin Gavlen (til venstre) og Stig Samuelsen står bak tidsregistreringssystemet som i dag brukes av vel 1200 bedrifter i Norge.

Nettbasert og funksjonell

Som et funksjonelt alt-i-ett-system kan Tidsbanken integreres med de fleste lønns- og økonomisystemer.

– Løsningen er fullt og helt nettbasert og responsiv design gjør at systemet fungerer optimalt på alle plattformer, enten det er pc/mac eller håndholdte enheter som smarttelefoner og nettbrett, forteller daglig leder Martin Gavlen, som fikk ideen om et digitalt stemplingsur på slutten av 1990-tallet.

Sammen med kompanjongen Stig Samuelsen utviklet han systemet som i dag brukes av vel 1200 bedrifter i Norge fra handel og kontor til industri og offshorebransjen. Systemet er tilpasset norske regelverk og kan skreddersys ulike bransjer og bedrifter

Stempling

Tidsbanken er nettbasert og responsiv design gjør at systemet fungerer optimalt på alle plattformer, også håndholdte enheter som smarttelefoner og nettbrett.

Flere nyttig tilleggsmoduler

Mens noen bruker systemet som tradisjonelt stemplingsur, fungerer det som en web-basert timeliste for andre. Tidsbanken kan integreres med eksisterende systemer, og det finnes flere nyttige tilleggsmoduler som enkelt kan kobles på. Deriblant moduler for prosjekt- og ordreregistrering, gjestebok og avviksregistrering (HMS).

At Tidsbanken er uhyre enkel i bruk er likevel kanskje systemets største styrke.

– Med et selvforklarende grensesnitt gjør de ansatte og Tidsbanken alt arbeidet med timelistene selv. Beregningen av pauser, og eventuelle ubekvemstillegg, helge/natt og kveldstillegg tar Tidsbanken seg av. Det eneste man som leder trenger å gjøre er å se gjennom og godkjenne før alt overføres elektronisk til lønnssystemet eller regnskapsfører. Enklere blir det knapt, sier Gavlen.

Stempling

Tidsbanken Stemplingsur leveres med en moderne touch-pc med veggfeste. (valgfritt)

Pris fra kr 3 900,-

Tidsbanken er priset etter antall ansatte og funksjonalitet, lag pristilbud her som er tilpasset din bedrift.

Lag tilbud Gratis demo

Se også:

Personallister/bokføringsloven

 • Fra 1. januar 2014 ble det innført krav om løpende føring av personallister for serveringsteder, frisører og skjønnhetspleiere, samt bilpleie/bilverksted.
 • En personalliste er en liste over alle som arbeider i virksomheten, inkludert ulønnet og innleid personale, og skal vise når de starter og avslutter arbeidsdagen.
 • Listen skal føres på arbeidsplassen, og skal være tilgjengelig for kontroll i virksomhetens åpningstid.
 • Personallistene må oppbevares i tre og et halvt år og skal inneholde navn og fødselsnummer på de som er på jobb, samt fortløpende arbeidstid for alles ansatte arbeidsdag, dvs. tidspunkt for start og slutt av arbeidsdagen.
 • Les mer om personallister og de nye kravene på Skatteetatens nettsider.

Feil i fire av fem personallister

Siden nyttår har Skatteetaten pålagt 21.000 bedrifter å føre lister over alle som arbeider i virksomheten. Kontroller etaten har foretatt viser at få bedrifter har alt i orden. Så langt er 160 av bedriftene kontrollert. Av disse hadde kun én av fem alt i orden.
På jakt etter ny jobb?

Tidsabanken logo

Tidsbanken AS
Conrad Mohrs veg 11
5068 Bergen

T: 55 27 37 00
kontakt@tidsbanken.no
Org. nr. 999 582 214

Tidsbanken Support
T: 55 27 37 00
support@tidsbanken.no

Ta kontakt for
mer informasjon

Vi kan ta en uforpliktende samtale der du får vite mer om produktene våres.

Kontakt oss

Om oss

Referanser